Concurs

Câștigătorii Concursului de Dragobete

Domeniile Sâmbureşti şi Oenolog.ro v-au oferit şansa să câştigați de Dragobete trei cutii ce conţin șase sticle de vin fiecare (Roze de Sâmburești 2015), premiind trei dintre participanţii la concursul nostru pentru creativitate, umor, romantism și, nu în ultimul rând, originalitatea poveștii de dragoste trăite.

Iată cine sunt cei trei câştigători: Usturoi Petru, Tecsi Isabella și Bizadea Camelia. Ionela Dina, care inițial a fost desemnată printre câștigatori, a fost descalificată deoarece nu a respectat regulile concursului (nu a precizat link-ul paginii personale de Facebook)

Îi felicităm şi îi rugăm să ne contacteze la adresa de e-mail: office@oenolog.ro pentru a ne comunica datele de contact (adresă şi nr. de telefon, în vederea stabilirii modalităţii de intrare în posesia premiului). Nu putem încheia fără a face o mică retrospectivă a istoriei podgoriei Domeniilor Sâmbureşti.

Iar povestea modernă a vinului de Sâmburești nu poate începe altfel decât aristocratic: Vintilă Bratianu, boier de viță nobilă și unul dintre cei mai importanți oameni politici pe care i-a avut România, mândru de viile sale,Domeniile-Samburesti-Roze-2015 îl invită la moșia lui din Sâmburești pe August Joseph Ville, unul dintre cei mai vestiți oenologi francezi. Spre uimirea lui, Ville îi recomandă călduros să defrișeze toate viile și să le înlocuiască cu soiuri nobile franțuzești.

Pus în fața acestei decizii imposibile, marele om de stat își dovedește, și acum, flerul: pornește replantarea moșiei. După numai câțiva ani hotărârea îi este răsplătită cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1926. Așa pornește în lume legenda vinului de Sâmburești, legendă ce reîncepe astăzi. În anul 2005, Jean Valvis, arhitectul mărcilor Dorna și LaDorna, preia podgoria Sâmburești și reinvie tradițiile locului. Tradiții datorită cărora ne bucurăm și astăzi de vinurile produse aici, atât de apreciate și iubite de români.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi