Concurs

Câștigă un Vin Aniversar Sfinții Mihail și Gavril 2011

Crama Oprișor şi Oenolog.ro îţi oferă şansa să câştigi pentru tine sau pentru cineva drag un vin în ediție limitată, din gama Cupola Sanctis, ce se dorește a fi un demers care să reprezinte o plecăciune în fața celui mai adânc și intim aspect al Olteniei Profunde: credința. Pentru fiecare sărbătoare importantă a creștinătății s-a dorit să aveți pe masă vinuri create cu pioșenie, cu o semnificație aparte, așa cum este și vinul ce marchează sărbătorirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil – pe data de 08 noiembrie.

Premiem trei dintre participanţii la concursul nostru cu vinul Sfinții Mihail și Gavril, în ediție limitată de la Crama Oprișor. Nu trebuie decât să dați share pe Facebook acestui articol pe pagina unui prieten/rudă/cunoștință care poartă numele sau derivatesf mg ale numelui Mihail/Gavril și să vă înscrieți la rubrica comment (din finalul acestui articol) cu datele dumneavoastră: numele, prenumele și link-ul paginii proprii de Facebook.

Concursul se adresează persoanelor cu vârsta de 18 ani împliniţi şi se desfăşoară în perioada 31 octombrie – 02.11.2013. Câștigătorii se vor desemna prin tragere la sorţi cu ajutorul aplicaţiei random.org și vor fi anunțați în data de 03.11.2013. Cele trei premii constau într-o sticlă de vin Sfinții Mihail și Gavril, în ediție limitată, de la Crama Oprișor.

Arhanghelul Mihail, de-a pururi lăudatul, păzind ca o slugă credincioasă, credința către Stăpânul său, s-a arătat adevărata căpetenie peste cetele celor fără de trupuri. Că, văzând cum a căzut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor și a zis: Să luăm aminte, noi, care suntem făpturi, ce a pătimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumina, acum întuneric s-a făcut. Că cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Că numele de Mihail asta însemnează: „Cine este ca Dumnezeu”.

Și așa s-a întocmit soborul, adică adunarea și unirea tuturor îngerilor credincioși lui Dumnezeu, iar Mihail Arhanghelul a fost rânduit de Atotputernicul Dumnezeu căpetenie a îngerilor buni și mare folositor și de bine făcător al mântuirii noastre și, luând chip văzut, s-a arătat multora, atât în Legea veche cât și în Legea nouă. Sfântul Arhanghel Mihail este sărbătorit împreună cu preafrumosul și înveselitorul Arhanghel Gavriil, ca și acesta, luând chip văzut, multe faceri de bine a dăruit neamului omenesc, arătate în amândouă Testamentele.

Asa, în proorocia lui Daniil, Gavriil este numele tălmăcitor al vedeniei (Dan.,8,16). Asemenea, Gavriil arată lui Daniil înțelesul celor șaptezeci de săptămâni de ani până la venirea lui Mesia Hristos (Dan.,9,21-27). După tradiție, tot el, Gavriil, vestește lui Ioachim și Ana că din ei va să se nască Doamna, Stăpâna noastră, Maria, Născătoarea de Dumnezeu.Mihail-şi-Gavriil În Legea nouă, Gavriil descoperă preotului Zaharia, nașterea lui Ioan, Botezătorul Domnului (Luca,1,19). Tot Gavriil anunță Fecioarei din Nazaret nașterea de la Duhul Sfânt a Domnului Hristos, Mântuitorul lumii (Luca,1,28).

Unii zic că tot Arhanghelul Gavriil a fost îngerul în veșmânt alb, care, pogorându-se din cer, a răsturnat piatra de pe ușa mormântului și a șezut deasupra ei, la ceasul Învierii Domnului. Și el a fost acela care, cel dintâi, a dat Mironosițelor vestea Învierii. Și, ca să zicem mai cuprinzător, dumnezeiescul Gavriil a slujit la toată iconomia Întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, din început și până la sfârșit.

Pentru aceasta și Biserica lui Hristos a hotărât să-l prăznuiască pe el, împreună cu Arhanghelul Mihail, și să cheme darul și ajutorul amândoura, rugându-i ca, prin mijlocirea și rugămintele lor, în veacul de acum, să aflam izbăvire de rele, iar în cel ce va să fie, să ne învrednicim bucuriei și Împărăției cerești.” (sursa: crestinortodox.ro)

5 Comentarii

5 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi