Jan 11, 2015

0 Comentarii

UBY Colombard Ugni-Blanc 2013

UBY Colombard Ugni-Blanc 2013

Provenind dintr-o familie de viticultori elvețieni, ce s-a stabilit în Franţa în anul 1920, cu o tradiție pe linia producției de Armagnac, François Morel, cel care se ocupă în prezent de Domaine UBY, asigură cu simplitate şi dinamism, continuitatea și dezvoltarea moștenirii familiei.

Dar nu numai pentru producția de distilate (Armanagnac) i-am remarcat pe cel de la UBY, aceștia demonstrând că în regiunea Gascogne se produc și vinuri de calitate.

UBY Colombard Ugni-Blanc 2013 este un vin alb sec, asamblaj din cele două soiuri, culoare galben pai deschis, ce dezvoltă arome olfactive intense, UBYexplozive pe alocuri, regăsind citricele, dominant notele astringente de mandarine, mango, ananas, grapefruit, fructul pasiunii și un pic de mentă pe final.

Gustativ se prezintă sincer, cu o vivacitate surprinzătoare, rotund pe alocuri, existând momente când se simt intens aromele de fructe coapte. Este un vin plăcut, plin de prospeţime, vibrant, cu un final lung, intens. Sincer mi-aș dori oricând să am o sticlă prin frigider. Îi acordăm 87p. Prețul? Vreo 5 euro pe site-urile specializate. No comment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.