Aug 28, 2014

0 Comentarii

Gaia Thalassitis Assyrtiko Santorini White 2013

Gaia Thalassitis Assyrtiko Santorini White 2013

Acest soi alb de struguri, originar din Santorini şi din alte insule ale Mării Egee, cunoscut în special pentru obținerea vinurilor de desert intens aromate (iar aici amintim vinul popular grecesc Vinsanto), surprinde la fel de plăcut când este vinificat în sec, nefiind cu nimic mai prejos comparativ cu alte soiuri internaționale.

Provine din insula grecească Santorini, fiind vinificat 100% din struguri Assyrtiko. Culoare galben pai deschis, limpede, cristalin, se așează frumos pe pahar. Nasul său este intens, regăsind arome proaspete de citrice, caprifoi, note vegetale, miere.Thalassitis 2013

Gustativ, Gaia Thalassitis Assyrtiko Santorini alb 2013 se aseamănă cu un Chablis plin, corpolent, citric, cu mineralitate concentrată, aciditate echilibrată și un final lung, plăcut, lejer. Alcool 13% bine integrat.

Vinul este nebaricat, pentru a-i păstra puritatea de arome (există și varianta „oak fermented”, la care mustul a fost fermentat în butoaie de stejar), provenind din viță de vie cu o vechime de 80 de ani.

Un vin care impresionează de la primul contact. Alături de preparate din pește, fructe de mare și aperitive merge de minune. Îi acordăm 93p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *