Oct 4, 2017

0 Comentarii

Domaine Sigalas Vinsanto 2006

Domaine Sigalas Vinsanto 2006

Despre vinurile provenite din soiul Assyrtiko ar fi multe de povestit. Aciditatea şi mineralitatea lor este fabuloasă, caracteristici oferite de către solul volcanic, unde sunt plantaţiile cu acest soi de stuguri, din insula grecească Santorini.

Acest vin este diferit faţă de suratele sale, fiind unul dulce, de desert, realizat prin deshidratarea strugurilor proveniţi din soiurile Assyrtiko (75%) şi Aidani (25%), timp de 12 zile.
Ulterior vinul este maturat în butoaie din stejar vechi minim doi ani, fapt ce-i conferă un echilibru excelent.

Culoare sa este de un auriu-cafeniu seducător, cu tente de chihlimbar, iar aromele sale fabuloase aduc în prim plan note subtile de de fructe deshidratate, miere, nuci coapte, cafea şi ciocolată amară.

Pe final se simt elegant arome de caramel şi tuşe uşor picante, susţinute de aciditatea sa ridicată. Un vin cât un desert în sine, pe care nu ai cum să-l uiţi prea curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *