Dec 27, 2012

0 Comentarii

Chateau Rieussec Nu Va Produce Vin In 2012

Chateau Rieussec Nu Va Produce Vin In 2012

Chateau Rieussec, localizat in regiunea Sauternes, detinut de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), s-a alaturat altui producator renumit din zona – Chateau d’Yquem – care a anuntat ca nu va produce vin din productia de struguri a anului 2012. Directorul Charles Chevallier a precizat pentru Decanter.com: “pur şi simplu am simţit ca vinul de anul acesta nu este de prima calitate, pentru a obtine un vin de tipul vintage. Aceasta nu este primul an cand procedam asa, prima data cand nu am facut vin este anul 1993. 2012 a fost un an dificil iar calitatea vinurilor noastre trebuie să fie intotdeauna o prioritate”.

In satele vecine, precum Barsac, recolta a fost mai timpurie si strugurii au putut fi recoltati la momentul oportun. 2012 nu va fi un an extraordinar, dar ar trebui sa existe unele vinuri foarte clare, proaspete si elegante, care vor fi foarte bune in cinci sau sase ani. Berenice Lurton, proprietar al Chateau Climens din Barsac, a remarcat ca s-a reusit totusi obtinerea unor vinuri de inalta calitate. Chateau Rieussec 02“Am fost capabili sa strangem recolta până la 31 octombrie. Acum avem o imagine mai completa a vinurilor, dupa o multime de degustari si numeroase probe. Avem un complex şi elegant vin 2012 si am reusit asta datorita vinificatiei biodinamice”.

Denis Dubourdieu, profesor de Oenologie la Universitatea Bordeaux si proprietar al Chateau Doisy Daene, tot in zona Barsac, completeaza: “Desigur lucrurile s-au complicat pentru producătorii de vin dulce în acest an deoarece au avut de asteptat, iar luna septembrie a foarte foarte uscata, cu ploi insuficiente pentru a declansa atacul cu Botrytis cinerea, apoi au avut o mică fereastră de oportunitate inainte de a veni o vreme ploiasa cu precipitatii abundente ce a tinut mult compromitand recoltele”. Ce nu trebuie uitat este faptul ca Barsac nu este acelasi lucru cu Sauternes, fiind zone cu soluri diferite, in final strugurii neavand aceeasi mineralitate si structura. Ca de altfel si vinurile. (Sursa: Decanter.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *