Jul 29, 2016

0 Comentarii

Anna de Codorniu Rose Brut Cava

Anna de Codorniu Rose Brut Cava

Anna de Codorniu Rose Brut este un vin spumant obţinut prin metoda tradiţională, din struguri de Pinot Noir (70%) şi Chardonnay (30%). Vreo 12 luni a stat la sticlă să se desăvârșească, înainte de a fi etichetat şi trimis către noi să-l savurăm.

Sticla este glamour, parcă devoalează subtil ce va urma la întâlnirea cu această Cava. În pahar se prezintă cu o culoare rose intens, un pic mai închis. Anna se simte bine în pahare, iar noi am fost răsfăţaţi cu notele sale proaspete de cireşe, căpşuni, frăguţe, coacăze roşii, dar şi o urmă plăcută de mere verzi.oenolog.ro Anna de Cordoniu Cava Rose Brut sparkling wine method champenoise

Apoi am gustat spumantul, care a zburdat jucăuş pe papile. Cu ajutorul bulelor sale fine aromele sale sunt amplificate simțindu-se persistent. Vinul este susţinut de o aciditate ridicată dar şi de o mantie uşor minerală care crează un joc plăcut pe fundal.

Ne-am fi aşteptat ca aromele să dispară la fel de repede cum au apărut dar nu-i aşa. Finalul este lung, citric, revigorant şi tonic. Un spumant de vară, gourmet, versatil, ce va merge bine cu aperitive, peşte, fructe de mare, carne la grătar, deserturi. Dar cred că-i stă foarte bine şi prin cluburi, unde poate fii o alternativă perfectă la cocktailuri sau distilate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.