Oct 11, 2016

0 Comentarii

Jidvei Maria Pinot Gris 2014

Jidvei Maria Pinot Gris 2014

Poziţionat în gama de top “Owner’s Choice”, Pinot Gris-ul de la Jidvei a fost o surpriză plăcută, ţinând cont de faptul că soiul nu are nişte valenţe foarte mari, fiind mai degrabă neutral. Culoarea sa este de un galben pai intens, limpede, iar aromele te întâmpină cu note florale delicate (aş remarca florile de primăvară, florile de viţă de vie) dar şi tuşe uşor fructate.

Un mix între floral şi fructuos care gustativ te trimite spre fructe văratice (piersici, pere, agrişeoenolog-ro-jidvei-owner-choice-maria-pinot-gris-vademecum-clubul-de-vinuri-romanian-wines verzi, pepene galben bine copt). Aciditatea de Târnave îi conferă o structură fermă iar alcoolul bine integrat îl susţine bine.

Am făcut recent comparaţia cu primul Pinot Gris Maria lansat în anul 2011, care evoluase într-un alt registru, buchetul de sticlă fiind cel care deja modelase aromele sale spre note elegante de smochine uscate, mentă, lemn dulce, completate de o onctuozitate elegantă, ce demonstrează faptul că Jidvei-ul are potenţial să obţină vinuri excelente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.