May 15, 2016

0 Comentarii

Casa de Vinuri Cotnari Busuioaca de Bohotin 2015

Casa de Vinuri Cotnari Busuioaca de Bohotin 2015

Un vin care a căpătat notorietate, fiind deja cel de-al patrulea an în care cei de la Casa de Vinuri Cotnari vinifică Busuioaca de Bohotin în sec. Clar este un vin de gastronomie, ce se exprimă elegant, pornind de la culoarea sa, de un roz deschis, apetisant, cu o strălucire aparte ce parcă trădează prospețimea acestui vin.

Nasul te întâmpină cu note aromate, exotice pe alocuri, completate de nuanțele clasice de busuioc, soc și miere. La fel ca la alte soiuri aromate, te-ai aștepta să întâlnești ceva note dulcege în gust. oenolog.ro Casa de Vinuri Cotnari Busuioaca de Bohotin 2015 vin rose secVinul fiind sec, gândit pentru gastronomie, are tot ce-i trebuie pentru o simbioză perfectă cu preparate culinare precum pește sau pui și chiar aperitive.

Aromele sale gustative te răsfață cu note grapefruit roz, fructe de lychee, busuioc, soc și citrice, ce se împletesc perfect cu notele olfactive, asigurând o continuitate și un rafinament aparte. Un vin echilibrat, cu o aciditate ridicată (ar fi un element de noutate) și un postgust lung, plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *