May 29, 2016

0 Comentarii

Budureasca Rose Organic 2015

Budureasca Rose Organic 2015

La Târgul Internațional de vinuri Goodwine, ediția de primăvară, am întâlnit acest rose de la Crama Budureasca, ce face parte din prima generație de vinuri obținute din vii cultivate în sistemul culturii organice (o parte a agriculturii care evită folosirea îngrășămintelor sintetice, pesticidelor, aditivilor de creștere a plantelor).

Vinul este unul sec, culoare rose provensal, obținut din struguri de Merlot. Aromele sale de căpșuni, pepene verde, petale de trandafir, completate de o notă ușor minerală, sunt proaspete, directe, cu un final mediu,oenolog.ro Budureasca Rose Organic 2015 Vin Sec unde citricele sunt la putere. Un rose clasic care dacă este bine răcit, ne va răcori în zilele de vară care parcă nu mai vin. Alcoolul este un pic cam sus (14%).

Și dacă tot există de ceva vreme o anumită efervescență în jurul vinurilor rose, Budureasca a întuit o nișă care a prins bine în ultimii ani (alimentele bio, eco, organice).

Iar iubitorii de rose au ocazia să savureze un vin obținut din struguri cultivați pe suprafețe certificate de organisme acreditate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.