Aug 24, 2015

0 Comentarii

Budureasca Chardonnay 2013

Budureasca Chardonnay 2013

Budureasca Chardonnay 2013 este un vin sec, ce se prezintă cu o culoare galben pai intens, limpede, cristalin, vinificatorul Stephen Donnelly folosind preparate enzimatice selecţionate pentru fermentare (drojdii selecţionate), jumătate din mustul strugurilor fiind fermentat și în vase din lemn de stejar american, pentru a-i asigura complexitate.

Așadar, la primul contact olfactiv întâlnim arome ce aduc cu fructele tropicale (mango, citrice, ananas) și tușe discrete de lemn dulce. Budureasca Chardonnay 2013Servit la o temperatură de 11-13 grade C, aromele sale se exprimă cel mai pregnant, alternând frumos şi echilibrat.

Gustativ ne lovim de aceeleaşi fructe tropicale, cu ananasul dominant, citrice (mandarine), lime și ceva note onctuoase pe palatin. Vinul este realizat în stil de lume nouă, mai comercial.

Raport bun între aciditate și nivelul de alcool, cu un final mediu, în care citricele fac legea. Asociat cu preparate din carne albă (pește, pui), salate, aperitive, va fi un partener de cursă lungă.

Noi l-am asociat lângă un păstrăv la cuptor și s-a potrivit bine. Îl găsiți prin Billa și Kaufland, la vreo 26 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *