Aug 17, 2012

3 Comentarii

Cotnari – Domenii, Busuioacă de Bohotin – 2011

Cotnari va prelucra în continuare strugurii din cele patru soiuri tradiţionale de pe o suprafaţă de circa 1.400 de hectare, din totalul celor 1.700 de hectare pe care le are în proprietate. Dar, în afară de de vinurile tradiţionale produse în prezent în podgoria Cotnari, piaţa, influenţată de vinurile apărute în ‘Lumea nouă’, a început de câţiva ani să ceară şi ‘vinuri noi’. Datorită acestui aspect, a apărut şi în podgoria Cotnari necesitatea producerii unor vinuri roşii, a unor vinuri albe seci din categoria celor aromate şi, de ce nu, chiar şi ceva mai îndrăzneţ – o Grasă de Cotnari sec sau o Busuioacă de Bohotin sec”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Şi iată că s-au ţinut de cuvânt! Lansată în primăvară la târgul de vinuri Goodwine, Busuioacă de Bohotin D.O.C. – 2011, vin rose demisec, din gama Domenii, a producătorului Cotnari, este dacă vreţi o revelaţie în domeniu.

Absolut diferit, dar autentic, exact cum ar fi trebuit sa fie un vin produs din soiul acesta de struguri, se prezintă cu o culoare rose pal, discretă, luminoasă şi pătrunzătoare, ce te întâmpină cu un nas discret, fin, ce aminteşte de aromele căpşunilor şi frăguţelor de pădure.

Aromele olfactive se pierd frumos în gustul de fructe văratice, susţinute de o aciditate medie, corespunzătoare, un post-gust relativ scurt.

Este un vin deosebit, o Busuioacă de Bohotin clasică, veritabilă, altceva decât “obişnuitele surate” ce le găsim prin magazine de ani de zile şi care, din păcate, ne-au făcut să credem că acela ar fi gustul şi şarmul Busuioacei de Bohotin.

Este încă o dovadă a faptului că şi la “casele mari“, prin grijă pentru calitate, prin investiţii în tehnologii de vinificaţie moderne, prin dorinţa de a menţine renumele brand-ului,  se poate. Şi întotdeauna e loc şi de mai bine! Aşteptăm noi surprize plăcute de la Casa de vinuri Cotnari!

 1. Apropos de Busuioaca de Bohotin, fratilor puneti prea multa apa in vin, am cumparat recent o sticla de busuioaca si mi-a parut rau, semana la gust pe departe…si culoarea si gustul erau la jumatatea celei originale, deci trendul acum este prosteala?

 2. Si am uitat sa specific, Busuioaca de Bohotin produs de Cotnari, oricum am luat teapa si cu cea de Vinia, vinul era otetit si nu mai avea aroma specifica,l-am luat de la Real, astia au inceput sa vanda toate prostiile, nu cred ca o sa mai experimentez si cu cel de Husi, care are aceiasi culoare cu cel de Cotnari.
  Cred ca o sa ma orientez spre vinul de Murfatlar, e destul de bun si am inteles ca l-au luat niste francezi, francezii nu-si bat joc de vin.

  • Neagu Irina says:

   Buna ziua,

   Murfatlar nu a fost luat de francezi, si chiar daca ar fi fost asa, calitatea vinului nu ar fi fost influentata caci e data de zona viticola (cazul fericit ) si obisnuinta producatorului ( cazul nefericit). Va fac o prpunere la roze si stiu ca nu ma veti injura : Producatori SERVE- Vinul Cavalerului si Jidvei – Nec Plus Ultra. Sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.