Sep 19, 2012

4 Comentarii

Budureasca Pinot Grigio demisec 2011

Budureasca Pinot Grigio demisec 2011

Printre revelaţiile  producătorului de vinuri Budureasca regăsim şi acest vin, produs din varietatea de struguri Pinot Gris/Pinot Grigio.

Pinot Gris (cunoscut și ca Pinot Grigio) este un soi de struguri din care se produce vin alb.

Considerat a fi o clona (mutantă) a soiului de struguri Pinot Noir, în mod normal are un fruct de culoarea gri-albăstrui.  Etimologia cuvântului Pinot, vine de la cuvântul din limba franceză pin, doarece forma ciorchinelui de strugure este de forma conului de pin,  iar boabele de strugure cresc în grupuri mici în  formă conică.  Clona de Pinot Gris cultivată în Italia este cunoscută sub denumirea de Pinot Grigio.

Pinot Grigio demisec 2011, de la Budureasca (produs în regiunea Dealu Mare – D.O.C.), are o culoare frumoasă, galpen pai, intensă, strălucitoare.

Debutează cu arome olfactive care te duc cu gândul la pepene galbem şi pere (din soiul aromat Untoasa bosc).

Gustul său impresionează prin prospeţimea aromelor de pepene galben, miere, fructe tropicale şi ceva urme de citrice, dar de o intensitate medie, cu o textură catifelată, mătăsoasă, susţinută elegant de notele fructate. Uşor acrişor, citric pe final, se închide frumos, fiind susţinut de aciditatea ridicată şi un alcool de 13% ce scoate delicat în relief aromele sale.

Asociat lângă preparate precum fructe de mare, pui, combinaţii de paste, diferite brânzeturi sau aperitive, vă va surprinde plăcut prin aromele sale.

Deoarece, aşa cum menţionam mai sus, vinul are o aciditate relativ ridicată, ar fi de evitat asocierea sa cu alimente care au un conţinut ridicat de acid sau reţete pe bază de tomate, pentru a-l pune mai astfel bine în valoare.

  1. I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know how
    to save you a lot of work, there is an online tool that creates
    readable, google friendly articles in minutes, just search
    in google – laranitas free content source

  2. 586324 256530I discovered your blog site on google and check just some of your early posts. Proceed to sustain up the outstanding operate. I just extra up your RSS feed to my MSN Data Reader. Seeking forward to reading much more from you in a while! 178245

  3. 56518 707041I really like your writing style, great details, appreciate it for posting : D. 201959

  4. 125691 710430I consider something actually unique in this site . 630932

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *